Címkék

J. R. Ward: Lover Eternal (Rhage’s story)

postcard fekete tőr

Az előző posztban jól lehúztam Ward vámpírhadseregét. Azért vannak értékelhető ötletei is, nem teljesen reménytelen a nő.

Két és fél könyv elfogyasztása után úgy gondolom, hogy az alapötlet jó. Tetszik, hogy a vámpírok között is vannak civilek, bár gyanítom, hogy a leggyámoltalanabb 25 éves vámpír is úgy a falhoz vágná Chuchk Norrist hogy csak nyekkenne. De hát nem is a halandóktól kell félniük.  Kár, hogy az ellenség fejezetei nagyon muszáj-szagúak. Sehogy sem sikerült elhinni, hogy a vámpírvilág hűde nagy bajban van, és csak egy hajszálon múlik a fennmaradása.

A kiválasztottak harcos bandája is rendben van. A karakterek jól indultak, mindenkiben van valami érdekes azon kívül, hogy egy pusztító két ajtós szekrény. Az is tök jó ötlet, hogy mindenkinek van egy saját könyve. Ami általában a közepéig érdekes is (Wrath, Rhage és Zsadist könyvét olvastam, Szadistát csak a feléig). Végül mindegy hogy vak, néma, Bradpitt, pasikhoz vonzódó, szerzetes, esetleg szadista vagy jóstehetség a hős, mindegyiket megmenti a szíve hölgye/hercege. És jön a füstölgés, meg az „Édes Istenem még soha ilyet…”. De oldalanként háromszor legalább.

Ragadozó is egész érdekes személyiség a kis háziállatjával egész addig, amíg el nem nyeli a rózsaszín köd, és nem kezd úgy viselkedni, mintha a csaj egy hímes tojás lenne. És az a szadomazo lekötözős ötlet Mrs Ragadozótól? Tényleg ez a tutitipp? Én a háziállat helyében simán leharaptam volna a csaj fejét ezért. Na mindegy, végül mindenki megment mindenkit, és boldogan éltek amíg meg nem haltak.

Azon sokáig gondolkodtam, hogy a Scribe Virgin (hogy is van ez a nő magyarul?) karaktere tetszik e. Ez a nő egy szadista picsa, de hát ő az atyaúristen, megengedheti magának. Ha egy jóságos rózsaszín ruhás tündér lenne, rém unalmas lenne. Mint jellem ki nem állhatom, de felkavarja az állóvizet időnként. Azért szurkolok, hogy beteljen a pohár, és egy kicsit megráncigálja a harcos banda. Csak egyszer.

Ha Ward hagyná a harcosok és a hölgyek érdekesebb énjét is kibontakozni, és nem tuszkolná be az összes párt ugyanabba a sémába, egész jó kis sorozat lehetne. Plusz invesztálhatna egy kicsit több energiát az Ellen megformálásába és kevesebbet a lepedőakrobatikába. Sajnos amíg veszik a könyveit mint a cukrot, nincs sok esély rá.

Reklámok